Nytt i garderoben


Nu är det dags att fylla på höstgarderoben igen. Jag älskar en ny årstid när man kan få shoppa lite nytt :-)) Och just nu så längtar nästan efter hösten, så jag kan börja använda nya skor och nya plagg. Mina nya läckra, blommiga gummistövlar har jag i alla fall redan invigt. De var så sköna att ha i regnet. Och snygg kände jag mig! :-)




Chelseaboots  = 249 kr på Skopunkten. Snyggt i höst till både jeans, leggings och klänning :-))




Mina bruna skinnboots med klack. Ellos rea = 239 kr




Min nya Sylvia supporterhalsduk. Rickard Karlsson = 150 spänn :-))




Randig stortröja i viskos Gina Tricot = 149 kr. Gröna stretchjeans. Sandströms = 159 kr.






Grå flätstickad tröja. Gina Tricot = 199 kr

Äntligen Prag!!



Då var den bokad och beställd. Nästa resa bär till Prag - Kärlekens huvudstad. Den 9-11 september åker jag och Niclas dit för att fira min födelsedag. Det ska bli så underbart. Har längtat tillbaka så mycket. Detta blir vår sjätte resa till denna underbara, och vackra stad. Har aldrig sett en vackrare arkitektur någonstans i världen.

Idag har jag jobbat 7-15, ryggen har börjat läka efter nytt besök med akupunktur hos naprapaten. Håller timmarna för att det ska gå åt rätt håll.

Ha en bra kväll, go´natt världen :-)

Nu är det kul att gå ut i regnet



Mina nya gummistövlar. Visst är de fina?

Blommiga gummistövlar: Skopunkten, 249 kr

Dagens outfit



Kahkigröna stretchjeans med resår (bekvämt): Sandströms, 159 kr
Bruna skinnboots m. dragkedja: Ellos (rea) 239 kr
Brun långtröja i viskos: Gina Tricot (rea), 49 kr

=447 kr


Varför kan man inte få vara bra?

Är så trött på att ha ont i ryggen! En dryg vecka nu och två naprapatbesök senare, har det fortfarande inte släppt. Men det kanske har att göra med att jag fortsatt att jobba under veckan. Vill ju inte vara sjukskriven, har så underbara arbetskamrater, och jag vill fortsätta att fortsätta att jobba där ju!



Idag är det bara regn, regn, regn så långt ögat kan nå. Ska plocka lite med det jag kan här hemma, och om ett par timmar kommer Niclas hem från Stockholm.  Älskart!! Nu ska jag prova mina nya kläder och skor - läs mer om det här på bloggen senare.

Ha´re, världen

Fint besök i fredags



I torsdags fyllde min älskade son 23 år - faan vad tiden går!! känns som igår när han äntligen låg i min famn och lugnt snusade, trygg och säker. Faan vad åren går!!

Vi firar aldrig stort i vår familj. Därför bestämde vi att han skulle titta förbi på fredagen på sin lediga dag - för lite god mat och en eller två presenter. På födelsedagen åkte jag förbi hans jobb med en blomma bara, bara så där :-)) Sånt räcker för oss....

Vi hade en trevlig eftermiddag, och vädrets makter var med oss :-) Vi satt ute och grillade, drack en god kopp kaffe och bara var...alltid trvligt att få finbesök ha ha...


Ryggvärk och kantareller



Det har varit en lugn helg utan några utsvävningar i det Björling-Runoska hemmet. Mest på grund av att det är dags igen för mitt årliga " ryggvillintefungera"- dilemma. Skulle jobbat i helgen, men var tvungen att sjukskriva mig eftersom det inte skulle fungerat. Detta "dilemma" har jag dragits med i 16 år, sedan arbetsskadan inom hemtjänsten, och det kommer som ett brev på posten om jag inte tränar ordentligt! Vilket jag inte gjort i sommar!!!

Har ändå lyckats med att plocka (sittande i skräddarställning på marken, vilket är den skönaste ställningen för ryggen) av svarta vinbärs-busken och göra saft o gele´, samt avsluta helgen med en tur i skogen för nytt kantarellsök :-=



Och gissa om det finns. Det tar inte slut liksom, kantareller överallt - och stora är dom med!! PS.  Talar inte om vart hi hi DS. Detta skogens gula guld, det är en syn som ger en känsla som inte går att beskriva. Jag och min träningscoach kom häromdagen överrens om att det finns bara EN enda hemlighet som alla människor kan låta bli att yppa ens ett litet knyst om: Kantarellställen! Säg emot mig om du kan ha ha...

Så nu har jag en del rensande framför mig, hela köksbordet är fyllt av gula, härliga svampar ( och EN! Karl Johan, mums). Dock får det vänta, min rygg tyckte inte om skogspromenaden och mina ischiasnerver spökar big time! Tur att jag ska till naprapaten imorgon innan jag börjar jobba :-)

Go natt, världen :-))


Inte lätt (uppdayerad version)

Hemma sedan en stund efter jobb 15-21. jag gillar verkligen mitt jobb och mina nya arbetskamrater - hoppas jag får fortsätta jobba som vikarie efter sommaren. Hittills har jag i alla fall turer nästan september ut.



Till hösten ska jag börja plugga igen - förhoppningsvis. Validera upp till undersöterska så jag får en formell titel ha ha. Och lättare att få ett fast jobb så småningom. Men det är inte lätt att få ihop alla papper man behöver! Arbetsgivarintyg sedan 30 år tillbaka. Betyg etc, etc. Hur får jag till exempel tag i intyg från mitt första jobb på Sandbyhov till exempel! Det är väl nu jag får nytta av mina kunskaper i grävande journalistik hi hi...keep digging!

Nu är det dags att gå och krama kudden, jobb klockan 07.00

Godnatt världen :-)

Som en liten sol



Visst blir man glad av denna enorma gula dahlia från min trädgård? :-D Den lyser som en liten sol i vasen på köksbordet....

Som en liten sol



Visst blir man glad av denna enorma gula dahlia från min trädgård? :-D Den lyser som en liten sol i vasen på köksbordet....

Skogens gula guld



Mätt och belåten efter en sen eftermiddag i skogen, och lite tittande på TV i soffan. Korv med bröd samt hemmalagat potatismos stod på menyn. Vi hann inte undan regnet dock, utan blev dyngsura innan vi nådde bilen med vår svampkorg. Men vad gör väl det....



.....när man haft en lyckad svamptur och plockat hem flera liter av skogens gula guld :-) Stora, gula och härliga. Det var en välbehövlig relaxande skogspromenad tillsammans med Niclas och Guinness - med lyckat resultat - efter en helg på jobbet. Har inte haft tid att umgås med familjen eftersom jag jobbat, och imorgon bitti åker Niclas tillbaka till Stockholm, och vi ses inte förren nästa helg. Nu är bara måndag kvar så är jag ledig en dag. Mycket jobb på schemat i augusti - det gillas! det ger bra med deg i lönekuvertet .-)

Godnatt, världen :-)

Sååååå sugen!! på en ny tatuering





Idag har suget satt in igen. Valet av bild är egentligen inte så konstig som det verkar. Det var så här det började! En liten groda på min högra axel :-) Det var så min tatuerings"karriär" började. Grodan i sig betyder så mycket.







Jag älskar dessa söta, faschinerandeoch vackra kräldjur - därför valet av ett första tatueringsmotiv.



Jag fick blodad tand!! Den lilla grodan följdes snart av en ödla på vaden, en ny groda i nacken, lite diverse blommor och en japansk koi-fish på min vänstra överarm :-) Nu är jag sugen igen!! Sååå länge sedan...dags att sätta en fyraårig dröm iverket snart. En dag ska min högra överarm prydas av en pin-uppa. En snygg, smakfull och vacker sådan. Så nu börjar jakten. På en bild. På en idé. På en tanke. Love it!








Sommarens höjdpunkt



Har haft en underbar!!! semester i Zadar, Kroatien...med underbara minnen. Både av sommarlata dagar ute på en ö, sol och bad, och med min älskade, utan också underbara matminnen. Jag har aldrig ätit godare och med smakfull mat någon annanstans i världen än här. Grillad bläckfisk, grillad vitfisk, biffstek och kalkon, Kötttallrik med grillade grönsaker och friterad calamari (friterade bläckfiskringar), grillad seafood, tryffelpasta, mozarella och tomater. Allt perfekt tillagat med fräscha grönsaker och tillbehör.



Alla delar av världen har sin egen matkultur. Eller en mix av de delar av världen man är eller varit en del av. I Kroatien märks det italienska köket tydligt, inte bara för att landet ligger på andra sidan vattnet, utan oxå för att romare, bysantiner och andra kulturer haft inflytande på ett eller annat sätt i ett par tusen år.
Jag åker gärna tillbaka. Faktum är att vi redan planerar att åka tillbaka nästa sommar. Till vår ö, ett paradis på jorden :-)





Godnatt världen :-)