Tänk att man kan bli så glad



Tänk att man kan bli så glad! var helt övertygad om att det var något jäkla skit som skulle jävlas på besiktningen idag. Dessutom hade jag inte bytt den ena framlampan som varit trasig ett tag. Förklarade dock att jag varit och köpt ny lampa och att jag inte klarar att byta den själv ha ha...det första jag gjorde. Spela lite teater ha ha...

Dock fanns nervositeten kvar, något skulle säkert generera en 2:a och ombesiktning, tänkte jag.

Men, men...hör och häpna. Besiktningsmannen var väldigt trevlig och förklarade att eftersom jag varit så "engagerad" ;-) i bytet av lampa, så lät han det passera helt. I övrigt var det blanka papper rakt igenom :-)

Så ni läser en mycket glad tjejs blogg just nu. Tänk att slippa lägga ut mera dyra pengar på reparationer av bilen - drömmen just nu!

Och tack, William Marckman med vän, som fixade bromsarna innan besiktningen.



Tjing, världen :-)

Tillbaka till verkligheten igen



Efter en vecka i koma (nästan)..det vill säga helt inne i psykologins värld, är man nu tillbaka i verkligheten en stund. Kanske är psykologi verklighet på riktigt? Man får faktiskt en hel del aha-upplevelser när man sitter och läser om Sigmund Freud, Skinner och Pavlovs hundar. Psykoanalysen, beteendeperspektivet och kognitiv beteendeterapi...

...det väcker otäcka minnen från barndomen, inte så kul, och sådant som jag nog har förträngt i vuxen ålder. Jag är uppvuxen i ett alkoholisthem, med alla de bekymmer det för med sig. Jag har också bearbetat det med psykoterapi och livscoacher, men någonting finns kvar som väcks upp nu igen när jag läser alla exempel i läroboken. Ska man någonsin bli fri??? Jag har ju gått vidare...



...näe, nu tar vi helg...imorgon är det poolparty på gång hos bästa Kajsa, med lite spa, bastu och poolbadande....kanske blir det en pilsner eller två på Black Lion :-) Nu väntar en sen kvällsmat; Engelsk köttpaj som snart är klar i ugnen...

Ha det gott
Tjing, världen :-)

Kaffe - det svarta guldet



Inne på tredje koppen kaffe, det känns som det behövs i kylan. Faan kallt inomhus med!! Stenhus är inte att rekommendera - är det stekhett ute är det stekhett inne, är det iskallt ute följer det med in! 18 grader i köket är liiite för lite tycker jag.

Nu blir det lördagsbrunsch med älsklingen. Ungsstekta tomater, stekta champinjoner, ägg och prinskorvar, samt gott nybakat bröd från Konsum. Funderar på att köra lite skräp idag med. Om jag vågar mig ut i kylan...

Tjing, världen :-)

Sista amaryllisen



Sista blomman på julens vita amaryllisar

Isande kallt i Krokek



Snö och is så långt ögat når. Nu har vintern verkligen ett järngrepp över oss, och det är satan kallt!!!! när man går ut. Vilken tur att man har något att se fram emot då :-D Nu är det exaktemente 1 månad kvar till avgång. Såååå skönt det ska bli. Gran Canaria, San Augustin, med strandpromenaden nedanför fönstret och havsutsikt! 25 grader varmt, en kall pilsner och en god bok i öronen....det ni, alla. Just nu känns det som att det inte finns någon som är värd det mer än jag....

Är inne på 7:e dagen dunderförkylning, dock på bättringsvägen, men ringde ändå till jobbet och sa ifrån mig en tur idag...snörvlar man och snyter blod, samt hostar, kanske det inte är världens vettigaste att gå dit och smitta ned de boende!!

Nu blir det fix och dusch, måste in till la stada och handla hundmat och snus till gubben som återvänder hem för sin vanliga helgsejour i Krokek. Ska bli skönt, längtar :-)

Puss på er
Tjing, världen :-)

Vårfint i köket



Nu har jag städat ut julen helt och hållet. Igår åkte även julgardinerna ned, och nu har jag så här vårfint i köket :-)

Till det står en söt liten primula och gör mig vårglad på köksbordet :-) Visst är den fin!



Tjing!!

Smaskiga bakverk



Hittade detta recept på en annan blogg, och kunde inte motstå att sno det rakt av :-) (fy på mej ha ha) Det såg så himla gott ut!

Ska prova detta endera dagen i veckan, och berätta för er hur det smakade. Yummie?

Perfect Lemon Bars
Crust
1 1/2 cups all purpose flour
1/3 cup sugar
1/4 tsp salt
1 tbsp lemon zest
1/2 cup butter, room temperature

Filling
4 large eggs
1 1/3 cups sugar
1 cup lemon juice, freshly squeezed and strained

Preheat oven to 350F. Line 9×9-inch baking pan with aluminum foil.
Make the crust. In a large bowl, whisk together flour, sugar, salt and lemon zest. Cut butter into chunks and add to flour mixture. Blend in with an electric mixer at low speed until mixture forms coarse, sandy crumbs. Pour into pan and press mixture down (with your fingers or the back of a spoon) into an even layer.
Bake for 16-19 minutes, until just lightly browned around the edges.

While crust is baking, make filling. Whisk together all filling ingredients in a large bowl.
When the crust comes out of the oven and is still hot, pour in filling mixture.
Bake for about 20 minutes, or until filling is set and does not jiggle when the pan is gently shaken.
Cool completely before slicing.
Top slices with confectioners’ sugar to serve.

Makes about 24 bars.