En galning har fått tala igen



Idag går mina tankar till det fruktansvärda som hänt i Norge. En ensam?? galning, en högerextremist, har fått tala igen. Över 90 döda i två attentat, varav det ena ute på en ö i norska skärgården, strax utanför Oslo. Hittills 84 döda ungdomar, skjutna till döds av en mad man. fattar det inte, så svårt att greppa. Hur sjuk är man då????

R.I.P. Jag kan inte ens föreställa mig den fasda de måste ha känt, och den tomhet och förtvivlan som dessa ungdomars föräldrar kände och känner just nu. Mina tankar är med er....

Idag bär det av



Sista förberedelserna gjorda, sitter med färg i håret, snart dusch med efterföljande rakning av ben o bikinilinje :-) Klockan 14 drar vi till Skavsta för vidare transport till Zadar, Croatia!! Sex härliga dagar med (förhoppningsvis) sol och bad och massor av god mat ska vi avnjuta min älskling och jag. Ska bli sååååå skönt!

Dock säger yr.no att det tyvärr är regn även i Kroatien :-( Vi får väl se...

Ska försöka uppdatera bloggen när jag är där, ha det bra, världen

Näst sista jobbdagen innan semester



Dagen startade faktiskt med en liten sovmorgon. Vaknade vid strax efter 9. Skönt att få sova lite längre även om jag var ledig igår. Idag väntar jobb 12-19.

Niclas och jag åt lite brunch vid 10 - blåbärspannkakor med hemgjord blåbärssylt, kaffe, ägg och smörgås. En perfekt start på dagen.

Idag är det dan före dan före doppare-dagen :-) Bara ett jobbpass kvar imorgon, sedan väntar en eftermiddag och kväll med skönhetsvård: vaxa överläppen, färga bryn, färga hår, raka ben, fixa naglar både upp o ner :-D

Ha en bra dag, världen :-)

Två dagar kvar och resfebern börjar infinna sig



Ledig dag och förberedelsena fortsätter. Har lyckats packa någorlunda lätt, nu ska bara hygien och diverse skavsårsplåster, huvudvärkstabletter och Imodium ner. Tycker jag lyckats rätt bra :-)

Idag står det klippa häck på dagschemat. Sedan bär det av in till stan för att växla pengar och gå till apoteket. 



Måste oxå börja vårda min kropp lite ha ha...vaxa överläppen, raka benen och resten, fixa naglar och hår....sedan bär det av....tyvärr kan jag inte göra något åt naglarna förren på fredag eftersom jag jobbar och långa naglar inte tillåts inom vården. Men nu har jag ändå sparat lite för mycket enligt reglerna, för att ha något att fästa acrylnaglarna på...ja, ja....Det får bli mitt fredagskvällsnöje :-D

Ha en bra dag, världen

Operation packning



Idag har jag jobbat efter en helgs ledighet. Skönt och kul. Trivs verkligen jättebra. Jobbade till tre, och kom hem till dukat bord och en jättegod chili som min älskling hade lagat. Nice :-)

Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt yvå avsnitt av The Killing med Joel Kinnaman, lite tvätt (i ärlighetens namn var det niclas mest) och steg två i Operation Packning!

Ni förstår - jag har så himla svårt att packa lätt när jag ska resa någonstans. Packningen görs i tre steg (hmm fyra kanske). Först river jag fram allt jag vill ha med mig. Steg två är att plocka ut så jag har plagg och skor som mixar och matchar. Tredje steget är att rensa ut ungefär hälften av det så att väskan går att stänga. Hygienartiklar hårblås och dylika saker trycker jag ned precis innan vi åker.

Suck!!

Så här ser det alltså ut i vårt hem när vi ska åka någonstans....



.....tips, någon?

God natt, världen :-)

På en räkmacka



Gårdagskvällens frestelser

I blåbärsskogen



Idag vet jag inte vart dagen tagit vägen! Så sa jag när klockan var fem i eftermiddags. Sedan tänkte jag efter. Idag har vi fått rätt mycket gjort. Trevliga saker. Jag har tagit en tur i Miatan, varit på Loppis vid Krokeks ödekyrka och köpt en bok om pärlsmycken och pyssel. Blev inspirerad och har suttit på nätet och letat sidor där man kan köpa smyckestillverkningsgrejjor. Kul!!

Har också sått lite grönsaker, vattnat mina tomater och varit på en låååång promenad med niclas och hunden i blåbärsskogen. Av det blev det en marängtårta med grädde blåbär och chokladspån. Så gott! Och en burk med drottningsylt, två burkar blåbärssylt.

Oc ja, just det....plockade lite kantareller med... :-D

Bigarråer, bigarråer, biggaråer...



Bigarråer i överflöd. Detta är bara toppen på isberget så att säga :-) Någon som vill komma och plocka? Någon som har tips på vad man kan göra....?

Fattigare men med bil igen



Så har man varit i stan och hämtat ut bilen. Det som skulle bli bromsbeläggs - och bromsskivsbyte "bara", blev byte av katalysator och bromsrör. De hittade massa fel på bilen när de plockade isär den, och nu - 14 500 kr fattigare - har vi nu alltså vår bil hemma igen...med ett ok över oss att byta det vi ursprungligen skulle bytt från början: bromsarna! Det är nämligen inte gjort för det visade sig vara det minst viktiga!

Så nu ska vi åka i denna sköna BMW med andakt, nu när vår reskassa har krympt avsevärt...

Mohedatoffeln



Har äntligen tagit mig råd att beställa en Mohedatoffel modell modernare. Inte som våra gamla platåträskor på den tiden det begav sig. Jag var sju-åtta år och hade fått mina allra första träskor. Ett par lackröda platåträskor - och jag var så stolt!!

Dessa skönheter är fuchsiaröda, och så himla sköna!!! Definitivt ett par skor som åker med i resväskan till varmare breddgrader :-)

Leeedig helg

Nu väntar en ledig helg till,  andra på raken. Nu är det bara en dryg vecka kvar tills vi åker...ska bli sååå skönt!! Helgen får nog gå åt till att börja sortera och packa och tvätta. Behöver nog en vecka på mig tror jag *ASG*...i med kläder i resväskan, högar som ligger överrallt, ut med en del, byt ut....sån är jag! Har så svårt att packa lätt och vi reser bara med handbagage - hur ska det gå!!!!

Ann hjärta Kathy=sant



Igår kom min femte Kathy van Zeeland-väska med posten from over there :-) I´m thrilled!! Älskar hennes väskor som får dej att känna dig kvinnlig och lite utöver det vanliga. Lite bling-bling, och lite annorlunda, häftiga modeller och snygga kombinationer på väskorna.

Vet att denna kommer att bli perfekt till alla jeans-outfits jag kommer ha. Mina jeansleggings, en snygg puderfärgad blus med brodyrdetaljer (från H&M:s Conscious Collection, Organic cotton)
och dessa.....



...snygga jeans-.sandaletter som anlände från H&M här om dagen :-D-......

Några mer detaljbilder---




Godis!!!!!



Blev så otrooooligt sugen på godis! Var länge sedan jag åt det. Så sagt och gjort - tog min cykel och begav mig till Konsum. Ett kilo blev det, av de härligaste, sötaste och färggrannaste godisbitar :-) Insåg dock efter fem minuters frossande att det nog inte var så gott. Det var såååå sött! Nu äter jag av ren ....jaa, jag vet inte?

Älskade Guinness



Lekt lite i PS :-)

Ledig, lat dag



Mina tomatplantor (och en! gurkplanta) växer så det knakar i det lilla hemmagjorda miniväxthuset på baksidan. Var lite sent ute med att förkultivera, men nu blommar dom och snart kommer det små fruktämnen. Det finns inget som går upp mot egenodlade grönsaker. Tomater, gurka, squash, bönor, rädisor, spenat och potatis frodas nu i vår trädgård. Har även satt några majsplantor, vi får se om de trivs och kan bära frukt i vår trädgård :-)

Idag är det ledig dag, borde göra något, men det finns liksom inte ork till det. Det blir en lat, ledig dag med lite småpyssel, kanse så några nya rader med rädosor och spenat, och lyssna lite på min ljudbok.

Nu är det bara 10 dagar kvar tills vi åker - borde kanske börja se över garderoben och tvätta undan det som jag ska ha med mig. Får nog börja redan nu, ha , ha...har så svårt att bestämma mig och packa lätt :-))

Ha en bra dag, världen

Vemodig

Idag är en vemodig dag. Idag fick jag veta att det nästan är klart. Min minsting flyttar hemifrån. Långt hemifrån. Sonen har nästan fått klart med nytt jobb - på Irland. Så jag är - vemodig.

Söndag i njutningens tecken



Söndagen har gått i njutningens tecken på alla sätt. Trots vårt möte med regn och åska, är det något speciellt med ett sommarregn. Eller hur? Restebn av dagen har vi bara slappat umgåtts och bara varit i familjen. Sonen mest på sitt rum framför datorn, så klart. Men ändå....

Söndagsmiddagen lagade vi tillsammans, det blev lite lyx - ungsstekta ankbröst med apelsinsås och ostgratinerad pommes duchesse. Medan de sistnämnda små gratängformarna blev klara i ugnen åt vi trattkantarellsoppa till förrätt....



.....det är på något sätt vardagslyx att få äta en rätt där man plockat råvarorna själv :-))



.....och så här såg duschessen ut när da kom ut ur ugnen. Visst ser det smarrigt ut?

Nu blir det sova, jobb väntar 06.45

God natt, världen

Regn och åska över Kolmården



Ligger under täcket i sängen och försöker tina upp. Varit på skogspromenad, men blev överraskade av både åska och regn. Trodde inte det skulle bki så farligt, men sista kilometern öste regnet ned och vi såg ut som dränkta katter alla tre. Guinness, Niclas och jag. Nu skiner dock solen igen. Konstigt väder!!

Igår blev det Munken in the Park med älsklingen. Vi hann med att se både Eric Gadd, Kajsa Grytt, Niclas Frisk (Atomic Swing) och finalnumret Sahara Hotnights. Vilket ös de tjejerna bjöd på! :-)) Tyvärr blev det inga bra bilder med mobilkameran för jag var för långt från scenen - det fylldes verkligen på med publik framför scenen till Sahara H, innan dess var det faktiskt ganska glest i publikleden. Men jag ska se vad jag kan göra med bilderna och lägger upp senare.

Nu blir det lite käk, senare ska Niclas laga Anka á la Orange - ankbröst med apelsinsås. Mums!!!

Sommarlata dagar



Imorse väckte telefonen oss klockan 06.00. Niclas svarade men det var till mig. Jobbet, ont om folk. Kunde jag jobba? jag tackade nej, hade ju planer för min lediga dag. Har nu jobbar 7 dagar av 8 på senaste tiden, nu var det dags att pyssla lite hemma. Trädgård, umgås med Niclas som har semester och lite senare på eftermiddagen Munken in the Park.

Har ägnat dagen åt att träna med älskade Guinness (har blivit svårt eftersatt på sista tiden), bundit upp mina tomat - och gurkplantor, myst och grillat med min älskling och skördat grönsaker. Nu bär det snart av mot Norrköping och MITP...kl. 18 spelar Kajsa Grytt, 80-talets kvinnliga punkikon, och senare avslutas gratisfestivalen med Sahara Hotnights - I like :-)

Ha en bra lördag, världen

Jan Björklunds bjudning till invandrare



Jag är inte på något sätt fientlig. Men jag blir heligt förbannad, när jag hör ett så urbota korkat förslag som Jan Björklund och Folkpartiet ska driva. Invandrare som vill starta företag och har en hög utbildning ska få åka "gräddfil" in i Sverige och ges undantag från de gängse reglerna. Detta på grund av att vi behöver kvalificerad arbetskraft och  fler egna företagars som ska " föra Sverige framåt på marknadskartan" så att säga!! j

Nu är det ju så här, Jan Björklund, att vi har rätt mycket högutbildad arbetskraft i landet, efter senaste 10-15 årens utbildningshysteri på grund av arbetslösheten. Vi har en hög ungdomsarbetslöshet och många andra som gladeligen skulle arbeta.

Jag själv sitter med en bortkastad högskoleutbildning och höga studieskulder, bara för att det är så svårt att slå sig in inom ett nytt yrke!!! Nu har jag gett upp, och är tillbaka för gott inom mitt gamla yrke. Som jag vill betona att jag trivs oerhört bra med också.

Se till att skapa arbetstillfällen som ger intäkter till de som redan finns tillgängliga istället. Kompetensutveckling, utbildning och RIKTIGA arbetstillfällen, istället för dessa patetiska åtgärder som bara är kränkande för en arbetslös. Både för den högutbildade arbetskraft som redan finns, samt de som inte är riktigt lika högutbildade. De behövs också!!

I mina ögon är detta bara ytterligare att sätt att föra den klassiska borgeliga politiken vidare. Att pressa lönerna och skapa ytterligare klyftor i samhället. Snart är vi tillbaka på gulaschbaronernas tid!!! Usch, usch, usch!!!!

Ölbryggning och jobb står på schemat



Idag fick jag sova lite längre. Det är nice :-)) Efter ett par koppar kaffe och lite frulle, stod ölbryggning på schemat. Idag ska vi brygga en Hoegaarden-clon, med puffat vete, havregryn och marisottermalt. Förra satsen blev väldigt bra, så vi hoppas på att detta ska bli lika lyckat.

Städar lite och har kört lite skräp till Returpunkten i Strömsfors. Inte det lättaste kan jag lova när man bara har en liten roadster (Miata MX5) att tillgå....

Nu lite slapp och en dusch innan jobbet börjar kl. 15.00. Kanske skjutsa in sonen för att fixa ett pass innan...

Ha en skön fredag, världen :-)

100-åringen som klev ut genom fönstret .......

Idag har jag äntligen börjat att lyssna på den ljudbok som många tatat om.100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann. Niclas har lyssnat för länge sedan, och flera kompisar har läst pappersboken, och rekommenderat den varmt. När jag kom hem från jobbet slängde jag mig i en solstol och började lyssna, medan Niclas lagade mat. Och ja - den bådar gott. Det handlar om en 100-åring, som kliver ut genom fönstret på ålderdomshemmet i Malmköping, bara tio minuter innan firandet med kommunalråd och journalister ska ta sin början. Och ja just det...försvinner spårlöst. Kan rekommenderas, ser fram mot kapitel tre som ska avnjutas vid nästa lyssningstillfälle.

Bilen blir inte klar den här veckan, så vi fick ta Miatan in till stan. Först tränade jag, för första gången på veckor. Sköööönt! Förvånad bara att vågen inte visade på mer än den gjorde. Tacksam! Efter det lite handling på City Gross, och sedan avslutades dagen med lite god grill och potatissallad.

Imorgon är det sovmorgon, börjar inte förren 15.00. Jobb till nio och sedan är det ledig helg och Munken in the Park. Längtar....

// ha det gott, världen

Blev en powernap på eftermiddagen



Är kroppen och knoppen mer slut än man vet? Kan tyda på det när man ska ta en liten powernap på eftermiddagen, och vaknar klockan 7!!!! 

Kom hem från jobbet vid 13-snåret, inställd på att åka in till tandläkaren. Fick veta av sonen att de ringt och ställt in tiden, för andra gången, på grund av sjukdom. Ha, inte mej emot, jag drar mig in i det sista för att gå dit. Har sedan barnsben lidit av svår tandläkarskräck - ärvd efter min mor förmodar jag. Detta har lett till att lilla jag inte var hos "Tandis" på X antal år, och håller just nu på att renovera min käft skapligt mycket. Nu har jag gått regelbundet i 1 1/2 år med tandhygienistbesök, varvat med tandläkaren. Had hoppats att ha detta besök avklarat innan semestern, men nu får jag troligen vänta...

Är ledsen över det besked vi fick om vår bil i eftermiddags. Ett besök hos verkstaden som "bara skulle innebära byte av bromsklossar och skivor runt om, resulterade i att jag fick ett samtal från verkstaden ii efetrmiddags när jag kom hem från jobbet. "Bilen är inte körduglig, jag kan inte släppa iväg bilen. Bromsrören är så sönderrostade så att den läcker bromsolja som ett såll"! ...........Go natt!! Reparationskostnaderna blev nu genast det dubbla. 16 500 kommer notan sluta på! Gillar inte alls.

En liten stuga på landet



Tänk att ha en egen liten stuga på landet......

Tistel



En bolltistel i full blom. Så vacker i all sin enkelhet!

Skogspromenad och Söderköping



Det blev en skön tur till kanalstaden Söderköping i eftermiddags. Där inhandlade jag och Niclas en varsin stråhatt på Kanaljen nere vid kanalen (se bilden, snygg va´?) och åt glass i det sköna vädret. Vilken mysig sommarstad det är!!!!






Innan dess hann vi med en skogspromenad med hunden, där vi hittade lite kantareller. Blåbären är också mogna, så det blir att gå ut och plocka så mycket man kan till vintern. Pankakor och hemmagjord blåbärssylt. Mums!!

Nu blir det grillad nötstek, med klyftpotatis, champinjonstuvning, piclad blomkål - och ett kallt glas rosé :-)

Ha det gott i sommarSverige!

Min nya väska



Min nya väska kom igår. Jag älskar Kathy van Zeeland och hennes väskor. et är så mycket "bling-bling" och kvinna över dom, och man känner sig fin med en sådan på axeln. De är heller inte speciellt dyra, trots att det är design. I Sverige säljs de bara på Åhlens i Stockholm och Göteborg, så man får försöka hitta dom på nätet. KVZ skeppar heller inte till Sverige, så det fick bli E-bay istället. (de är oxå dyrare på Åhlens).

Denna är en Dubai Belt Shopper i leopardmönster. Priset med frakt blev drygt 400 kronor. Skulle egentligen haft Satchel-varianten med crossover, men den fanns inte till rätt pris på E-bay :-) De som fanns skeppades inte heller till Europa/Sverige :-(

Till denna matchar jag nog dessa skor om jag ska vara fin :-)


Vår prinsessa


Vår norska skogkatt Saga kom till oss en tidig höstdag för 7 år sedan. Jag köpte henne billigt av en äldre herre på en lite gård i Sörmland någonstans. Hans stora glädje i livet var skogkatterna och den uppfödning av desamma som han bedrev. Hon har ingen stamtavla, men är uppfödd med mycket kärlek, och mannen skrev upp varje kattunge han sålde, med namn på köparen och adress och telefonnummer, så han skulle veta var i landet de hamnade. Priset var 1000 kronor, långt under priset på en katt med stamtavla.

Det var inte jag som valde henne, det var hon som valde mig. Det var två ungar kvar, båda honor, och den jag ville ha hatade mig ha ha. Saga däremot, kom och ville upp i mitt knä. Så var det avgjort. Det var ett gripande ögonblick när vi stoppat in den (då) lilla kattungen i transportburen och satte henne i min bil. Mannen hade tårar i ögonen, och jag fick lova att ta väldigt bra hand om henne.

Hela vägen hem pep hon ynkligt inifrån sin bur i framsätet bredvid mig. Idag är hon vår prinsessa, lite högdragen men ack så kelig och snäll.  Bilden ovan lyckades jag fånga henne mitt i en gäspning. Kul va´?

Godmorgon, världen :-)



Idag är jag ledig. Jätteskönt, sov länge idag. Nu sitter jag med min andra kopp kaffe, och funderar på vad man ska hitta på denna dag. Niclas funderar på att ta Miatan och åka till Söderköping. Vet inte om jag ska följa med, har ett sedan länge dåligt samvete över att träningen kommit i kläm lite de senaste veckorna. Samtidigt vet jag inte om jag känner för det.

Vet att det finns en hel del att ta tag i här hemma oxå, men vet inte heller om jag har lust att ägna den enda lediga dagen till att städa eller rensa i röra. Fast å andra sidan är jag faktiskt ledig i helgen också. Svåra beslut ha ha. Städa - inte städa?

Bjuder er på en bild av vår Venussko, som blommat oavbrutet sedan vi köpte den på Blomsterlandets orkidémässa i februari (tror jag). Visst är den vacker? Nu väntar jag bara på att resten av mina orkidéer ska sätta igång att blomma :-))

Ha en bra dag där ute :-)



Kantarelltider

En liten kortis...husse håller som bäst på att träna Guinness till kantarellsökshund. Går väl hyfsat. Tänk vilken dröm om det fungerar :-))

Ännu en dag...

Egentligen har jag massor att säga, men är för trött för att berätta. Idag tog jobbhelgen slut, då jag klev ut genom portarna klockan kvart över 13. Skönt med en ledig dag. Helgen har varit körig, men vi gör så gott vi kan.

Hemma väntade en rolig överraskning. Niclas hade hittat årets första kantareller, en ansenlig hög, så nu blir det kantarellmacka. Mums!! Tyvärr vill inte publish.me ladda ned bilder idag, så bild får ni vänta på ten och kvällen gått i någon slags ill en annan dag :-) Annars har eftermiddagen gått i komans tecken. Skulle dammsugit, men, men....

Just nu puttrar en nötstek i god lag på spisen i vår nya La Creuset-gryta (egentligen Niclas födelsedagspresent :-) Där får den ligga över natten i sval lag, för att sedan grillas imorgon. Mums!

Snart är det natti natti. Egentligen skulle jag berättat om min nya väska från USA (Kathy van Zeeland) i Fashionspot, men eftersom jag anser att ord och bild hör ihop, och nedladdningsfunktionen inte fungerar, får det vänta tills det fungerar igen.

Ha det gott - godnatt, världen :-)

Uppdatering



För den intresserade...Igår kväll lyckades jag märka en andra igelkott-unge. Alltså finns två vid liv - I like :-)) Den fick färgern grön och heter alltså nu MR Green :-))

Myrorna

Älskar att shoppa second Hand. I det avseendet är alla SH-butiker i Stockholm, helst på Söder, ett himmelrike :-) Byter du sida till Östermalm, får man oftast lägga på hundralapper, till och med tusen. Fast å andra sidan är det där du hittar de riktigt stora märkena: Marc Jacobs, Chloe, Armani, Versace, Louis Vitton, Paul Smith m.fl. Hundratals urläckra väskor av bästa sort blir din för en bråkdel av priset. Dyrt kan man tänka, men kan du lägga vantarna på en Marc J för ett par tusenlappar, har du "tjänat" ca 8000. Presenttips kanske?



Vi har dock ett bra Myrorna här i stan. Trots allt som varit med mygel och kränkningar av arbetslösa inom Frälsningsarmens verksamhet, handlar jag faktiskt där ibland. Förr kunde man göra jättefynd av Burberry, Mulberry, Ray Ban-glasögon mm., nu har man dock insett vad saker är värda och närmar sig sakta Stockholmspriser. Synd!!! Men ett o annat fynd kan fortfarande göras. Klänningen på bilden är en urläcker sommarklänning med lite 50-talsstuk :-) Fin på sommarpartyt...endast 80 riksdaler kostaden. Jättenöjd med det köpet.

// Shoppa lugnt :-))

Nya fynd i klädaffären :-))

Semesterveckan närmar sig ju, och självklart måste jag ju ha lite nya sommarkläder att ta på mig då. Svängde förbi rean på Sandströms härom dagen, och kom ut med några nya fynd så klart. En skön strandklänning i viskos för 80 kronor, en snygg krinklad klänning med spets i blekrosa och matchande ärmlös kofta att slänga över axlarna. Hittade oxå en urläcker retroväst i virkat för endast 60 kronor! Kolla in bilderna! Är så nöjd :-)




Alltså - tips: Kolla in Sandströms rea uppe vid Norr Tull i Norrköping. Mycket skojigt till humana priser, mycket bohokläder som jag gillar / Shoppa lugnt :-)

Räkningar...suck!



Sent som vanligt...men nu är dom satans räkningarna betalda. Lika tråkigt som vanligt, allt kostar pengar. Blir alltid lika depp över denna nödvändiga syssla. Tur dock att det blir lite över till semestern i Kroatien, det har jag lagt undan av skatteåterbäringen :-)) Är hemma på timmar och börjar jobba igen kl. 16:00. Roligare saker kunde man ju ha för sig på sin rast...

Min käre sambo tar det dock easy under tiden. Detta är vad han sysselsätter sig med då...


Furstligt bröllop i Monaco

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article13264429.ab

Idag har det varit glammigt i värdens minsta furstendöme. Prins Albert har gift sig med den sydafrikanska simmerskan Charlene Wittstock. Hmmm...jag tycker mest att prins Albert av Monaco ser ointresserad och butter ut på de rörliga bilderna från bröllopet. Kan det vara så att Ranier har hotat med att frånta honom kungadömet om han inte gifter sig...han börjar ju bli lite till åren och har sått sin vildhavre många år nu! Tycker synd om Charlene. 


Min älskling har semester....

.....och då jobbar jag. Niclas påbörjade sin 4 veckor långa semester igår när han kom hem från Stockholm. Det firade vi med vitlök och bacon-gratinerade musslor och pain riche, samt en hembrygd öl när jag kom hem från jobbet klockan 19.00. Gott!! Det var underbart att sitta ute, inga mygg och hur varmt som helst, så vi stannade ute på altanen till halv 10-10 eller något. Perfekt sommarkväll :-)

Nu väntar jag och längtar - till sex dagar i slutet av juli. Då är jag *långledig* och då drar vi till Kroatien! Nice!!

Det är HETT ute

Nyss hemkommen från en hundpromenad med min älskling. Och det var HETT! Och klibbigt. Önskar att den där åskan kunde slå sin lov ordentligt kring vår lilla by, så vi får den där urladdningen som så väl behövs.



På vägen *hittade* vi en man i blå tröja i bäcken. Ja, det är sant! Han var lindrigt nykter, ute på hundpromenad, så det var ju tur att det inte hade gått värre. Niclas fick kliva ut i vattnet och hjälpa honom upp för det klarade han inte själv. Stackars hund. Den stackars lilla pekinesen stod bredvid i vattnet och såg väldigt moloken ut. Jaja...så kan det gå. Nu blir det lite heta jätteräkor och ett glas rosé i alla fall

Hej världen :-)




Här kommer mitt allra första blogginlägg ever. Ska bli spännande och roligt. jag börjar med att lägga upp en bild på en av våra fem igelkottungar, som vi har i trädgården. De är väl en dryg månad gamla och ursöta! Igår kväll lyckades jag märka en av dem med rosa nagelack, så vi kan följa hans/hennes öden och äventyr.  Den är därmed döpt till Rosa. Idag har jag jobbat med bästa tjejena Helen och Marie. Jobb väntar resten av helgen, så det får bli en lugn lördagskväll.

Välkommen till min nya blogg!