Knapadel och annan släkt



Ståthållaren i Kronobergs län Otto von Scheiding (f. 1580-d. 1651).
Porträtt av Georg Günter Kraill 1623, Skoklosters Porträttsamling.


Släktforskning är bra roligt ibland. Möt min anfader på fädernet - Otto von Sheiding. Ståthållare i Kronobergs län på 1600-talet. Hittade en tråd på nätet om ätten Drake som jag nyligen hittat, och vips så fanns det en hel hoper med adelssläkter och annan knapadel som jag härstammar från. Är ju flera andra släktforskare som lagt upp dessa antavlor och forskat kring dessa släkter, så det är ju andrahandsuppgifter minst...men det ska kollas upp!

Tur att jag är sjuk så att jag inte behöver göra något annat ha ha....

(bilden lånad från Mattias Loman www.mattiasloman.se)

Tjing, världen

Utmaning

Hittade en utmaning på Stenströms Bloggeria, som jag gärna hänger på: Den handlar om mig och mitt liv :-)

Vad gjorde jag för tio år sedan?

För tio år sedan hade jag rätt nyligen avslutat min högskoleutbildning till journalist/kulturarbetare. Hade tagit en extra termin hösten 2001 för att försöka att bli klar med min magisteruppsats. Det lyckades inte :-( Jobbade fortfarande kvar på Torsvillan (Carema) i Norrköping så jag pendlade. Extraknäckte med frilansuppdrag på Folkbladet i Norrköping, något som senare kom att bli flera vikariat på Folkbladet i Finspång (både på allmänna och sporten)

Jag byggde en ny hemsida till IF Sylvia 2001, den administrerade jag och skötte fortfarande för en billig peng varje månad. Jag var på varje hemmamatch på Bollspelaren, gjorde intervjuer, fotade, skrev och redigerade. Var också ungdomstränare för IF Sylvias pojkar -88-lag, så det blev en del fotboll och flängande på matcher och cuper (många fotbollsplaner har jag sett). Samtidigt tränade jag vår jaktlabrador, jaktproven hade jag lagt på hyllan, själva jakten likaså.


Jag och älskade Posse på jakthundskurs i Ärla

Niclas och jag hade bott i vårt hus här i Krokek i 4 1/5 år, så en hel del trädgårdsarbete blev det då (innan man tröttnade helt, suck)


2. Vad gjorde jag för ett år sedan?

För ett år sedan ägnade jag fortfarande tre-fyra dagar i veckan åt att träna, jag åt sundare än nu (idag har det passerat ett antal kilo till på vågen, suck). Jag blev helt arbetslös för 2 1/2 månad sedan, men umgick med några av mina kära vänner från TV (gör det än - älskar er :-))

Jag och Evva på en av våra träffar :-) Saknas på bilden gör Karin och Marie

 

Ganska exakt nu för 1 år sedan tog jag mitt mod och mitt CV och klev in på enhetschefens kontor på äldreboendet i Krokek. Två månader senare ringde dom och erbjöd sommarjobb, och där är jag kvar än idag :-). Funderade då som så många gånger på att validera till undersköterska för att få fast jobb i kommunen så småningom (det håller jag på med nu :-). Annars gick mycket tid åt till vår nya familjemedlem Guinness, 1 år. Även han en jaktlabrador som kom från samma kennel som vår gamla.


3. Fem snacks jag gillar?

Morotsstavar, selleri, gurka och blomkål med vitlöksdipp. Nötter i olika former. Popcorn...blir väl chips någon gång ibland men absolut inte ofta. ...ja och så Naturgodis så klart!


4. Fem sånger jag kan hela texten till?

Kan nog inte texten till många låtar. Rönnerdahl, Små grodorna, alla julvisor så klart och många av Lasse Winnerbäcks låter (älskar honom!). Kanske en del andra låtar ur vår visskatt, och så klart "Brevet från kolonien" av Cornelius Vreijsvik :-)) Jag kommer nog på fler senare ha ha


Älskade Lasse <3


5. Fem saker jag skulle göra om jag blev mångmiljonär?

Resa - massor! Se New York, London, Paris, Havanna, Karibiska övärlden, Vietnam, Kambodja och Egypten...
Sedan skulle jag bygga ett nytt hus precis som jag vill ha det. Barnen får nog en slant, en del skulle gå in på aktie och fondkonton. Så skulle jag shoppa så klart!!


6. Fem dåliga vanor?

Jag ställer kaffekoppar överallt (samma som du, Helen ha ha), jag är väldigt analytisk (för mycket) ochj kan bli ganska sur över småsaker, för mycket kontrollmänniska, dålig karaktär.


7. Fem saker jag gillar att göra?

Vara med min familj, träna, fota, lyssna på musik (hårdrock, blues, visor och vispopp mm.), släktforska och självklart blogga (det blev sex men vad f-n ;-).

8. Fem saker jag aldrig skulle klä dig i, eller köpa?

Kläder med för mycket volanger på. För mycket färg är inte min melodi (något min käre sämre hälft alltid påpekar). För mycket A-linjeform, för då ser lilla jag ut som ett cirkustält! Skinnbyxor går fetbort, och sedan vet jag inte mera...

9. Fem favoritleksaker?

Datorn, kameran, min smart phone. Våran pärla: Miata MX:5:an. För tio år sedan skulle jag även sagt min hagelbössa, men det var ett tag sedan.

 

Våran pärla :-)

10. Tio personer som jag vill se göra denna utmaning?

Alla mina läsare får gärna göra denna utmaning . Skulle vara kul att se vad ni är för kufar hi hi.


Taskiga baciller göre sig ej besvär här!



Det regnar baciller, elaka, onda, elakartade, taskiga och beväpnade med förkylning och nysningar! Fy faan!

Funderar på hur det kommer sig att så många är så sjuka så ofta. Allergier är vanligare än någonsin...hur kommer det sig?

Är vi, i vår moderna, tekniska tidsålder mer mottagliga för baciller? Har vi "städat" bort och descinfekterat bort vårt naturliga immunförsvar? Beror det på att vi är många fler människor, som ses, arbetar och träffas (alternativt föses samman i olika grupperingar överallt på vårt jordklot)? Ytan vi ska samsas om per capita har blivit mindre och mindre för tätortsbefolkningen, och även orter nära en tätort är tätbefolkat! Fler barn på dagis, fler smittor som kan röra sig över en större grupp människor? Vad beror det på?

Det är tredje svåra förkylningen nu på ett par månader, börjar bli trött på det! Någon som har någon ide?

Tjing, världen <3

Med nässpray och snytnäsdukar



Söndag morgon, har varit uppe en timma. Ont i halsen och jättetäppt :-( Suck!!

Hur kul är det att bli sjuk igen? Idag fyller yngstingen 22 år. Det ska vi fira med en god middag på entrecote, ungsrostad potatis och några goa grönsaker. Kanske en kantarellsås, eller rödvinssås. Vet inte riktigt ännu. Har köpt en kulig present, utan att säga för mycket är det ett set med något som han tycker väldigt mycket om ha ha....

.....annars blir det inte mycket presenter, för han är inte så förtjust i att fira högtidsdagar. Det tycker jag är synd, men hans val. En god middag räcker bra för Alex :-)

Nu ska jag fortsätta kurera mig med kaffe och en panodil...är det bara jag som jämt blir sjuk? Berätta...

Tjing, världen

Nya kameran



Makro med nya kompaktkameran Canon Powershot S100. Den tar så mycket bättre bilder än vår gamla "semesterkamera" Nikon Coolpix. Mer sting i bilderna, smartare funktioner (den flyttar själv över till vilket "mode" den ska fota på beroende på motiv)...helt enkelt en kul kamera att jobba med.

Lille Skutt!!



En underbar vinterbild på en ca 8-9 månader gammal hare. Utanför Krigsarkivet i Stockholm.

Chelseaboots



Dessa skönheter i brunt skinn är nu mina :-) Ett par chelseaboots i skinn, så snygga till jeans och annat med. Använt dom första gfången idag, in till stan och tillbaka, måste säga att de är hårda i bakkappan, så jag får lite ont, men skinn ska ju gås in så jag får väl ta på mig ett par blöta sockar och trä på mig skorna, och sedan gå med dom en hel dag inne och ute så de formar sig efter foten...

Har också hittat ett par Rockport Chelsea gummistövel med kort skaft - bara älskar dom!!! Och inte så dyra heller, runt 700. Får se om jag har råd med det, skulle vara roligt att gå ut i regnet med dessa på fötterna :-)


Coola, va?!

Tjing, världen

Shopping och fika



Idag har det varit en lugn lördag. Ingen stress, inga måsten och inget "jag måste göra" Tog en tur in till ett av shoppingcentren på eftermiddagen medan mannen tittade på fotboll. För att i lugn och ro strosa omkring och fönstershoppa, och samtidigt hitta något roligt till yngste sonen som fyller 22 på söndag.

Det blev en liten kul prsent (tror jag), förutom den där stadiga begäran om "en stock snus" så fort det nalkas presentdags. Köpte också två nya sorters teer på Confetti, ett lakritste (mmmmm) och ett grönt chai-te med kryddor. Ska bli spännande att smaka.

Men också en mycket trevlig fikastund med bästa Helen, som jag sprang på inne på Gina Tricot :-). Ni vet en sådan där oförutsedd, spontan fika när man springer på någon som man tänkt att gå hem till och fika så länge nu. Tack, Helen för pratstunden. Jag njöt faktiskt av att bara sitta där och fika och babbla :-))

Annars har eftermiddagen och kvällen inte bjudit på några överraskningar. Hem och laga middag - baconinlindade fyllda kycklingfileer och en god sallad, innan det förrätt som bestod av grillad chevre på en bädd av ärtskott, sockerärtor och med valnötter och honung. Mums! Sedan bara chillat framför tv:n och inget annat. Skönt!!

Tjing, världen!

Skyddsobjekt!!



Söt liten rackare, eller hur?

Nyss hemkommen från äventyr i två dagar i huvudstaden, är det inte släktforskningen på Krigsarkivet i Stockholm jag minns bäst just nu. Det är denna lilla hare, som jag försökte föreviga med min kamera när en securitas-vakt med vapen kom och störde mig...

Låt mig förklara: Jag har släktforskat kring mina soldater och båtsmän på Krigsarkivet i Stockholm. Arkivet ligger på samma innergård som försvarets stabshögkvarter. Bland annat. Tydligen är det fotoförbud inom detta område, och det tänkte ju inte jag på. Så när jag stod på knä i snön och fotade en söt liten harpalt, med objektivet rätt in i buskarna, så fotade jag tydligen vad som kallas för ett skyddsobjekt. Allt inom den gården och alla byggnader klassas för det då...ha ha...så jag blev fångad av en övervakningskamera som genast larmade om att stället fotograferades ha ha... :-))

Jag vet inte, kändes lite överdrivet. Men jag fick behålla bilderna :-) JAG tycker i alla fall att bilden är fin ....

God kväll, världen...tjing

Ibland så klaffar det bara

Ibland så är det bara just en sådan dag som allt klaffar - när det gäller släktforskning menar jag.

Jag är en lycklig människa idag. Jag har i min släktforskning jagat namn, årtal, mödrar och fäder, anfäder och anmödrar i rätt många år nu. Naturligtvis är jag intresserad av vart mitt efternamn stammar ifrån. Det står nu klart att det ÄR ett soldatnamn som jag misstänkte. Hittade för många år ett soldattorp i Jonsbergs socken i en bok om släkter, som heter Björlingstorpet.

Har också i rätt många år suttit "fast" på den äldste kände anfadern till mitt namn. Per Johan Björling. Född i Strå. 1826. Men han fanns bara inte där i böckerna. Suck!



Har rätt länge väntat på lite info från en väldigt avlägsen släkting som också forskar. Har inte kommit något. Igår fick jag ett infall och sökte bara planlöst på Björling och Strå på nätet. Och vips! Där var han - och flera till.

Numer vet jag att den äldste anfadern på mitt faderne hette Börling egentligen. Peter Börling från Fivelstad. Sedan har ett j smugit sig in. Peter var livgrenadjär i Östgöta kavalleriregemente - då någon gång i början på 1700-talet. Det är stort - riktigt stort :-) Ibland så klaffar det bara

Tjing!

Tidig morgon i Krokek



Tidig morgon i Krokek. Och trött. Vaknar till ett snölandskap, inatt har det snöat igen. På sätt och vis lite vackert, men jag vill inte ha mera snö. Längtar till våren, sommaren och sol och värme. Nu är det 41 dagar kvar till take off :-)) Solen och Gran Canaria - here we come :-D

Idag blir det jobb igen, ett planerat helgpass, dagtur igår och en delad idag. Tungt att gå upp, det måste jag erkänna, eftersom jag satt uppe med släktforskningen ännu en sen kväll igår.

Nu lite mera kaffe, sedan off to work

Tjing :-)

Släktforskarträsket - sååå beroendeframkallande!



Har inte gjort så mycketväsen av mig här på bloggen - och på "nätet" överhuvud taget sista dagarna. Ni ser orsaken här ovanför :-)) Fick en liten "knuff" häromsistens, när min kusin skrev på Facebook att hon släktforskar. Sugen blev jag, och vips hade jag återupptagit min forskning igen. Jag har forskat i över 15 år, och kommit en bra bit på väg, många grenar på trädet är jag nere på 1700-talet - ja till och med 1600-talet i ett fall. Men....

...det finns alltid nya saker att ta reda på. Vi i Sverige är lyckligt lottade, då det finns en uppsjö av arkiv och kyrkoböcker att ösa ur. Nu kan man även släktforska på nätet, och kan alltså sitta framför datorn och göra allt jobb...hmmm, farligt, för man kommer inte utanför dörren ha ha...

Idag har jag dock "släpat" mig hem till son och sväris för en kopp kaffe och lite småprat. Alltid lika trevligt. Nu steks det raggmunk i det Björlingska hemmet, ska avnjutas med bacon och lingon - och ett glass kall mjölk. Det ni!

Ha en bra kväll - tjing!

Gran Canaria



Liten bild, men ändå...från www.tripadvisor.se

Bilden visar poolområdet på lägenhetshotellet på Gran Canaria, San Augustin - Hotel Buganvilla - resa bokad den 3-10 mars 2012.

Om vi kommer iväg hänger på älsklingen, semesterdagar? skola och jobb...hoppas!

Sådär ja!



Nu så har jag, med min käre sambos hjälp (lite ha ha...) fått ordning på headern och textfärgen...fått lite koll på hur man redigerar kodmallar och stilmallar manuellt. Hoppas ni tycker det blev bättre :-) Nu kan jag börja leka med färger och text-fonts :-) Kul!!

Pysslar med bloggen

Hej alla :-)) Som ni kanske märkt så ser bloggens förstasida inte så snygg ut just nu. Har börjat att styla om den, med egna bilder är det tänkt, i headern, men det vill inte som jag vill ha ha...inget HTML-proffs direkt ;-)

Hoppas ni har överseende, förhoppningsvis kommer det snart att se snyggare ut..

Gårdagens höjdpunkt var naturligtvis när Niclas kom hem :-)) Hade en mysig hemmakväll med god mat och ett par glas vin (det är jag värd). Gjorde pocherad torsk med stekta kantareller, pressad potatis och romsås...mmmmmm...blev jättegott!! Skulle haft ett glas chardonney till det, så hade det varit fulländat...






...har fortfarande ont i nacken, sitter just nu med en varm vetekudde runt halsen, känns lite bättre, men inte ok!! Svårt att röra sig är det, men det går nog över...

Ha en bra dag alla bloggers där ute - tjing!! <3

Nackont - inget vidare!

Har nu haft en satans "nackvrese" i två dagar. Inget kul alls! Igår kände jag mig skaplig på kvällen, så jag tog ett pass på löpbandet, och lite "bollgymnastik" med pilatesbollen, men det var tydligen inte så bra :-( Så nu är det träningsförbud för Annsan i åtminstone några dagar. Ledsen gumma! Just när jag börjat komma igång - suck! Känns inte ok att inte kunna röra huvudet, samt att det strålar ned i högerarmen, kanske blir ett naprapatbesök på måndag.



Det är inte jag på bilden ;-)...lånad från www.joylife.se

Idag kommer älsklingen hem efter sin första arbetsvecka efter julledigheten. Ska bli skönt, har saknat honom lite faktiskt :-) Fast veckan har gått fort. När jag känner mig lite ensam, tittar jag på min underbara groda med bling bling på, som jag fick av Niclas i julklapp. Visst är den fin?! Öppnar men den, är det ett litet smyckeskrin också, där jag just nu har mina bästa ringar...



Groda nr ?? i samlingen...fiiin...


Nyklippt



Min nya look

Jag säger som Gert Fylking. Äntligen!!!! Igår kom jag äntligen iväg till min frisör, som känner mitt hår så väl :-) Har inte klippt mig sedan i september, så det var bra långt! Känns så skönt att lockarna äntligen har fallit för saxen igen, har blivit ett par återbud på grund av plugg och sjukdom..

Så, nu kan jag andas ut. Fått lite kommentarer på jobbet, positiva, och det känns bra :-)

Idag var det kortdag på jobbet, slutade 12, och egentligen borde jag ta tag i operation "städa bort julen". Men jag vet inte...just nu ska jag bara ta igen mig, kanske gå bort och träna, oc framför allt: Ta en härlig promenad i solskenet med vovven :-)

Ha en bra dag, tjing världen :-)

Idag är jag en lycklig kvinna



Titi´s första mål i comebacken i Gunnerströjan 2012-01-09

Jobbade 7-16 igår, passade sedan på att åka och hälsa på son och sväris en stund på kvällen :-) Det gillas, lite tjöt över en kopp kaffe och mys med deras råttor är riktigt trevligt :-))

Kvällens höjdpunkt dock: FA-cup-mötet mellan Arsenal och Leeds hemma på Emirates. Och ...Legendaren med Gunnershjärtat, Titi, the one and only: Thierry Henry´s comeback i den rödvita tröjan. Och...

....han kom, han sågs och han segrade. Har fortfarande gåshud efter hans inhopp!! Denna man, 34 år gammal, varvar ned i amerikanska fotbollsligan, är inlånad i 2 månader av Arsenal för att täcka upp på anfallssidan - och gör ett av sina klassiskt gjorda mål redan efter 9 minuter på planen!!! Såååå bra!!! Och sättet han firade målet, hans kärlek till tränaren som gav honom chansen för många år sedan, kärleken till Arsenal-publiken, sina supportrar - den är bara bäst :-)) Så jag är en lycklig kvinna! Som fick möjligheten att se detta. Ännu bättre hade varit att se det på plats ha ha.

Är också lycklig över min återfunna frisyr ;-) Efter månader och två återbud till min frisör, var jag äntligen där idag. Så skönt, Ann är återskapad igen ;-)) Bild kommer senare.

Nu en kortis med vovven, och sedan jobb 15-21.15

Ha en bra dag..tjing, världen <3

Snart är det vår...



Nu är det bara runt 3 månader kvar innan man kan ta ut pärlan igen

Kom hem från jobbet för en timma sedan. Fastnade framför datorn och alla gamla bilder man har  tagit och sparat digitalt. Hittade den här....

Längtar till vår, sommar och höst i den ordningen (vilken tur att de kommer just i den ordningen då, ha ha....) Om bara lite drygt 3 månader kan vi ställa på våran pärla igen, vår Miata MX5:a som är så härligt kul att köra. Förra året blev det tyvärr inte så mycket söndagsåka, inte heller blev det den sedvanliga sommarsemestern till Böda. Ska se till att det blir fler tillfällen i år!!!

Idag har jag jobbat långtur, och ska jobba tisdag onsdag med. Skönt med jobb, varit på "min" våning nu, det känns tryggt ha ha...visst är det lite fåningt? Men på något sätt är den våningen basen, just för att jag började där, och varit där längst. Missförstå mig rätt alla mina älskade arbetskamrater....I love U to <3

Nu en tur till son och sväris, ha en bra kväll. Tjing!! :-))

Tidig söndagmorgon

Sitter med en kopp kaffe och bara njuter av tystnaden. Klockan är 06.00 och strax ska jag iväg och jobba. Det är tyst i huset och bara jag är vaken. Visst är det så jättemysigt, den där lilla kaffestunden i köket när ingen annan är vaken?

Det har blivit mycket jobb i helgen, den sista helgen innan Niclas börjar jobba igen. Lite tråkigt, men skönt att komma ut och se något annat än plugg och huset :-) Blir jobb imorgon oxå 7-16, sedan ledig. Ledig är jag föresten i 4 veckor nu. Ska inte göra praktiken i omvårdnadskursen som börjar på måndag, eftersom jag validerat den. Sköööönt!!

Näe, nu en halv kopp till, sedan bär det av till Valhalla

Ha en skön dag, alla

Tjing!! :-)

Tredje betyget...check! Och en kopp kaffe...



Har precis avslutat mitt betygssamtal med läraren i vård och omsorgskunskap. Det blev väldigt fina omdömen på mina inlämningsuppgifter, och sammantaget fick jag mycket bra kritik. Det värmer i hjärtat, både journalisthjärtat, och omvårdnadshjärtat, när man får kommentarer som " vilken härlig läsning" och " samma som föregående uppgift. Kan bara sätta MVG" :-D

Varit lite nervös för de här kurserna, har ju jobbat så länge med det, men är man så lärd som man tror?? Nu har jag papper på det, och det känns skönt.

Nu är jag värd en kopp kaffe :-) Lite lunch med familjen innan jag drar iväg och jobbar kväll.

Ha en skön dag
Tjing, världen <3

Härliga skördeminnen



Tänkte bara dela med mig av en härlig höstbild. Så här kan det se ut när squash, tomater, brytbönor, rabarber och äpplen har skördats i trädgården på Hyttavägen :-)

Något att längta efter en vinterdag...

Känner mig nöjd....

I går tog jag en liten vilodag från träningen, min stackars kropp behövde det! Gissa om träningsvärken satte in efter två dagars styrketräning! Städade istället kylskåpet tillsammans med son och sambo - gissa om det behövdes ha ha...önskar jag hade en före och efterbild, men jag kan bidra med en efterbild i alla fall. Kändes som att det ekade när man öppnade dörren efter städningen :-))


Jag vet.....rester av en kebab...fyyy!!!

Eftermiddagen ägnades åt att skriva examinationsprov i vård och omsorgskunskap. På fyra timmar skulle man besvare, diskutera och analysera kring 10 olika frågeställningar - svettigt värre men jag tror det gick bra. Uppgiften skickades in med god marginal på de fyra timmarna. Det kändes skönt.


Litet utdrag ur mitt arbete med examinationsuppgiften..."Gör ett patientfall..."

Känner mig lite sliten, trots helger och vilodagar, men å andra sidan har jag ju inte haft varken jullov från skolan eller ledigt från jobbet. Sammanfattningsvis kan man väl säga att med både julstress, jobb, influensa och maginfluensa, så välkomnar jag vardagen och många långa, sköna pluggdagar, med träning där emellan ha ha...ikväll kommer våra kära vänner Kajsa och Göran på en liten parmiddag, ska bjuda på helstekt fläskkotlettrad med ungsstekt potatis och en god sallad - allt annat än julmatsrester är himmelriket just nu. Är så trött på sillar och patéer :-D

Nu bär det iväg till gymmet en liten stund innan jag ska iväg till sonen och svärdottern en liten stund

Tjing och hej, världen <3

Träning, träning, träning...



Ta det här gånger 10 så förstår ni vad jag höll på med igår kväll

Igår körde jag mitt första pass på nyckelgymmet ute i Krokek. Hade sällskap av min kära väninna, och förutom lite sedvanligt skvaller, brände vi nog en del kalorier. Glad att de har flera olika alternativ när det gäller uppvärmning och fettförbränning - 2 löpband, 2 crosstrainers och en cykel. Kul!

Jag lyckades att löpa i 20 minuter på bandet, utan att stupa. Bra för en rökare med urusel kondition och som inte tränat på ett halvår! Stolt över mig själv ha ha...ikväll blir det gymmet igen.

Nu börjar det dra ihop sig i vård-och omsorgskursen. Sista kursveckan innan praktiken, en praktik som jag redan validerat och därför inte behöver göra. Med andra ord är det examinationsvecka för min del nu. Examinationsprov och sluttenta väntar, men det ska nog inte vara några problem.

Har haft garderobsrensning också. Det var ingen rolig historia, fy fan vad man samlar på sig!! Nu bestämde jag mig för att verkligen tänka efter innan jag sparade, och så har jag separerat sommar-och vintergarderob helt. Något jag behövt göra för länge sedan! Två påsar går till Myrorna, en stor bärkasse ska ges bort till min svärdotter. Det är de plagg som jag nog aldrig kommer att komma i igen, storlek 34 och 36. Nästan nya kläder som jag växt utr innan jag hann använda dom speciellt mycket, från min tid som 53 kg:are ha ha....Går jag ned 10 kg är jag nog forftarande "bara" en 38:a

Det största problemet med att åka jojo i vikt är ju faktiskt garderoben, räcker med 5 kg viktnedgång för mig så är en storlek för stor. Samma sak åt andra hållet! Suck...det blir dyrt om man inte ska hålla på att plocka undan och ta fram igen när men "fettat på sig" så klart. Kanske en ide´att tänka på...

Tjohopp och tjing, värden :-) vi ses


Nu är det 2012



Jag längtar till sommar och semester...


Jaha ja, nu har vi bytt årtal från 2011 till 2012. Nytt år, nya möjligheter och bla, bla, bla....

jag har inte gett något nyårslöfte, för jag tror inte på det. Nyårslöften är till för att brytas ;-)) Men.....

Personligen ser jag fram emot att börja träna igen. Nu när jag har årskort på det lokala nyckelgymmet har jag inga ursäkter längre ha ha... ser fram emot att komma i sommarkläderna igen framåt maj, juni. Ett annat mål är att vara så gott som klar med min undersköterska-validering innan året är slut. Jag vet att när man nästan är klar, kommer man in i vikariebanken i kommunen, något som är omöjligt om man inte är undersköterska i dagens läge. Kommer man in där, rullar det på, långsiktigt mål in på nästa år är såklart att få ett vikariat och så småningom fast jobb igen. Skulle vara så skönt, eftersom jag inte haft fast jobb sedan 1995, då jag sa upp mig i kommunen och började plugga journalistik och media.

Den här dagen, nyårsdagen, är "by all means" den slappaste slappardagen av alla. Det köps oxå mest pizza denna dag, jämfört med andra dagar på året. Någon Ivanhoe på TV blir det inte, för i eftermiddag väntar jobb till halv nio ikväll. 

Det snöar ute, så lite vinter får vi...några veckor försent, men ändå...får väl stå ut jag som inte gillar snö. Men kul för barnen, och de som gillar vintern. Undrar bara hur mina vårblommor som fick för sig att titta upp i rabatten, mår efter denna köldknäpp?

Nu blir det chill en stund till med älsklingen, sedan dags att göra sig i ordning för arbete. Ha en bra nyårsdag och ett riktigt bra 2012 :-)

Hej då, världen :-)